Het begin.

De Rockduvels is een band opgericht in augustus 2013 door Piet(pietjefender)Eijkmans (leadgitaar-backingvocals) en Michel Artz (Leadzang).

Na in diverse bands samen te hebben gezeten was besloten om een eigen op te richten en dan wel in een uniekere richting in limburgs land of zoals we het nu noemen Limburgse boerenrock afgeleid door 1 van hun toch wel grootste voorbeeld de band Mooi Wark.

Kort en vlot na een duvels biertje te hebben gedronken was de naam duidelijk en werden op korte termijn de resterende bandleden bij elkaar gezocht en werd in December 2013 de kick-off gegeven van De Rockduvels!!! Na dit eerste optreden kwam er een interessante wending en werd het duidelijk dat de richting juist was en het niet zou blijven bij alleen het spelen van covers..

Bandwisselingen.

Helaas door werk en privé moest Michel Artz uiteindelijk afscheid nemen en begon voor De Rockduvels een wirwar van komen en gaan van muzikanten in de daarop volgende jaren. Vaak kwam dit door werk,privé of toch niet wat men zocht maar volharding loonde zich uiteindelijk.

In dit verloop van toenmalige muzikanten was er een eerste EP opgenomen  in samenwerking  met Bert Koops van Mooi Wark en Roel Kuipers van studio “De Koos” in Drenthe. Dit album was vervolgens begin 2017 op de planken verschenen.

De Rockduvels willen via deze weg toch graag de bandleden die gekomen en gegaan zijn bedanken voor hun inzet in de band en de verdere ontwikkelingen van De Rockduvels.

Na de zomer van 2017 kwam onverwachts Peter Grammé in beeld en had direct een klik met De Rockduvels waardoor een unieke samenwerking tot stand is gekomen en nog steeds samen vol liefde en passie hier in staat.

Na een tijdelijke break door privé ,etc.. zijn Piet en Peter op zoek gegaan naar nieuwe bandcollega’s en vonden die via vrij unieke wegen.

Als eerste kwam Ron Staas als drummer en nestelde zich achter de kruk van het drumstel alsof hij niet beter wist maar er al vanaf dag 1 bij de duvels erin zat.
Kort erop kwam Bianca Born-Lemmens met de gitaar op de schouder en wist vrijwel direct haar slag te slaan als slag-gitariste in de band.
Een tijd van zoeken kwam ten einde toen Arno Swelsen zich als ware bass-man de laatste nootjes op de i legde bij de duvels en hij trots het spel kompleet maakt.

Huidig

Door de volharding en liefde van het concept en de liefde en passie voor deze muzieksoort zijn Peter, Piet, Ron, Bianca en Arno sinds 2018 de uitdaging aangegaan om wederom rock en roll op zien limburgs te laten horen!! Met frisse wind en nieuwe ideeën rocken ze erop los en hebben ze tegenwoordig een gezonde mix van een aantal covers van Mooi Wark en grotendeels eigen werk waarvan sinds kort een nieuwe cd is uitgekomen die nu verkrijgbaar is!!!
 Rock On!!!